Oldalak

2008. augusztus 14., csütörtök

Tornado: code zero a kukában


MitchBooth.jpgMiután nyilatkozataival az elmúlt 2 hétben a fejetetejére állította a katamarán világot, Mitch Booth és Pim Nieuwenhuis végül a hagyományos genakkert választotta a code zero helyett. A felmérésnél felméretett egy hagyományos és egy code zero vitorlát is, így a döntést az utólsó pillanatig halogatni tudta.






A döntését azzal indokolja, hogy jelentősen megváltozott az időjárás előrejelzés, a korábbi gyenge délnyugati helyett 20 csomós északit várnak a Tornado futamok idejére.(Mintha csak a balatoni időjárást látnánk…) A code zero ötletének nyilvánossára hozása óta folyik a találgatás, hogy vajon, tényleg ütűképes-e az „új titkos fegyver” , általánosnak mondható aza vélemény, hogy 3-8 csomó szélerősség között nyerőesélyes, 11 csomó fölött egészen biztosan bukta, így ahollandok döntése racionálisnak tűnik.




Korábban néhány további csapat is kacérkodott a gondolattal, hogy code zero – val áll rajthoz, ám végül csak az amerikaiak fognak azzal versenyezni. Ők 2 zéro vitorlát mérettek föl, ezért nemigen maradt más választásuk. Momentán úgy tűnik nekem, hogy ők az egyetlenek, akik bennemaradtak ebben a kalandos olimpiai blöff-csatában, bár ha mégis befúj az a balatoni limánykodós déli…