Oldalak

2009. november 11., szerda

Katamarán "bázis" tervek Zamárdiban


Dió legújabb tervei Dióhéjban:



Megunván az asszony piszkálását, hogy minek megyek a túloldalra vitorlázni, és látva, hogy külföldön milyen is egy normális vitorlás klub, fejembe vettem, hogy csinálok egy ilyett Zamárdiba. Végig gondolva a dolgot elkészítettem a tervem, majd leminimalizáltam a következő eredményt kaptam, hogy mi kell egy vitorlás klubhoz: bázis, motorcsónak, hajók és vitorlázók.


Kezdve a legegyszerűbbnek tűnő feladattal kinéztem egy motorcsónakot és lefoglalóztam, most a nem túl egyszerű papírmunka folyik.



Következő lépés a bázis. Ki is néztem egy helyet, ami több szempontból is ideális lehet. Az M7 es 112-es lejárójától 4 km-re van, a Balaton legnagyobb összefügő strandjának a nyugati végén, a területtől 10 méterre van egy "félkarú egymólós kikötő" fix betonsólyával, védett a hullámoktól, ezért vizen is hullámvédett helyen lehet hagyni a hajót, kikötési lehetőség van motorcsónaknak és kismerülésű vitorlásoknak, és mindezek mellett ráadásul egy utcára van a házunktól. Büfé, étterem 50-100 m-es körzetben, zimmer ferik bő választéka 100-500 m, camping 600 m.


 


zamardi1.jpg



 


Így hát felkerestem a Zamárdi Önkormányzatot, hogy nincs e kedvük egy kis területet bérbe adni katamarán tárolás céljából. Meglepetésemre tetszett nekik az ötlet és a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság jóváhagyását adta és továbbította a tervet a Pénzügyi Bizottságnak a bérleti díj megállípítására (itt tart most a dolog).



 


zamardi2.JPG



 


Már csak 2 dolog hiányzik a tervem megvalósításához, hajók és vitorlázók.



Ezért fordulok most hozzátok azzal a kérdéssel, hogy ki az aki részese szeretne lenni egy ilyen klubnak?



Félre ne értsétek, nem a KSE és az Alsóörsi bázis ellen találtam ezt ki, hanem azoknak akiknek Alsóörs egyszerű földrajzi okokból nem ideális, így bővítve az aktív katamaránosokat, amit kihasználva növelnénk a versenyek és versenyzők számát és végre lehetőség lenne edzések tartására a Balatonon is.



Várom véleményeteket, ötleteiteket, kérdéseiteket és a jelentkezőket akiket érdekelne a déli parti hajótárolás.



Fagyos üdvözlettel és a tavaszra áhitozva




Dió