Oldalak

2010. július 5., hétfő

F18 VB 2010 - 1. nap

Hideg 4Bf erősségű szélben kezdtük a napot, ami a későbbiekben 5-6 ra erősödött. A tavalyi tapasztalatok alapján azt mondanám, hogy ez a kedvencünk, de az eredmények nem ezt igazolják. Lehet, hogy tavaly összeszokottabb volt a csapat?
Eredmények: 76,60,67, összetettben a 141.hely. Mindhárom futamban sikerült egész normálisan rajtolni, de aztán teljesen szét voltunk esve. Volt vonal alá fordulás, úszás, raumban 6-os szélben lee-ben trapézolás, minden nyomorúság amit el lehet képzelni. Ha tényleg az erős szél a mi formánk, akkor mi lesz a hét további részében, amikorra gyengébb az előrejelzés? Erre már nagyon nem is merek gondolni; bár a jó hír, hogy már csak nagyon kevéssel tudunk hátrébb kerülni…
Pistiék sokkal jobban és összeszedettebben mentek, csodálkozom is, hogy csak néhánnyal vannak előttünk (137). Edzőbá szerint happyvitorlázás volt, a kapunál hármassával bukfenceztek a hajók miattuk. Nem győzte mondania Norbinak, hogy ne vigyorogjon ilyenkor. A végén, a harmadik futam befutója után még kitalálta, hogy félszélben hazafele állatkodnak egy nagyot, de szinte rögtön pofára estek, Edzőbá a repülés után nem találta meg a hajót. Szerencséjére az érte visszaforduló finn egység kirántotta a vízből, mielőtt sziklák közé sodródott volna.
Az élmezőnyben az esélyesek rendre jól teljesítenek, nagy meglepetés viszont Bundy mai napja. Szépen ment (1,1,6), majd az eredmények között megjelent az 1, OCS, DNF, ezzel besorolt a 111. helyre, döbbenet. A korai rajtot talán még értem, de hogy mitől lett az utólsó DNF ? Ezzel sajnos igencsak elszálltak az esélyei.