Oldalak

2010. november 9., kedd

AC34: Ashby aláírt a Kiwikhez

image

A Bendingo Advertiser (kb.: “Bendingói Apró”) mai száma közölte a szenzációs hírt, Ashby a Team New Zealand –ot fogja erősíteni a 34. Amerika Kupán. Ashby, aki korábban a AC33 győztes BOR vezető edzője volt, most inkább fedélzeti feladatokat fog ellátni a Kiwi csapatban.

A döntésnél fontos szempont volt számára, hogy USA vagy Európa helyett most a családjához közel, gyakorlatilag otthon tud dolgozni, illetve az is fontos szempont volt, hogy míg a BOR csapatban elsősorban a hajóra kellet koncentrálnia, itt a hajó vitorlázásában tölthet be majd fontos szerepet.

Elszakadva egy pillanatra az AC-tól, A riportot Ashby azt követően adta a Berdingo Advertiser helyi lapnak, miután megnyerte a CAIRN CURRAN SAILING CLUB által szervezett CAIRN CURRAN CLASSIC évadnyitó sporteseményt A-class osztályban. Az természetesen nem meglepő, hogy egy sokszoros A-class világbajnok, Tornádó olimpikon, F18 top menő megnyerte a kis helyi klub által szervezett versenyt, inkább az az izgalmas, hogy vajon mit keres egy ilyen szintű profi az alig kétszáz méter széles Berdigó patak vizén megrendezett vitorlás versenyen ?

image image
image image

A válasz egyszerű: A CAIRN CURRAN CLASSIC jó lehetőség volt Ashby számára, hogy hazalátogasson, részvételével támogassa a helyi vitorlás klubbot. “Az utóbbi időben nem nagyon vitorláztam itt, de korábban rengeteget. Pöffös szél, nagyon trükkös körülmények, de igazán jó buli itt vitorlázni”.

Itthon gyakran okoljuk a körülményeket a vitorlásport esetleges sikertelenségéért. Pedig úgy tűnik, a Berdíngó pataktól elindulva is oda lehet érni az olimpiai dobogóra, VB érmekhez, vagy akár egy nyerőesélyes AC hajó fedélzetére.