Oldalak

2011. szeptember 7., szerda

Váradi-Szabóék tartják vezető helyüket

Pénteken egy megrendezett futammal folytatódott a 2011. évi F18 Országos Bajnokság. Délelőtt tíz órakkor a leálló K-i szélben sikerült egy futamot rendezni a szervezőknek, melyet a Várady Szabó János - Petheő Tamás páros ismét megnyert. A szél leállt, így a parton halasztást rendeltek el. A szél csak délután négy órára jött meg, D-DK-i irányból, de a szabályok szerint ekkor már nem lehetett kivinni a mezőnyt versenyezni.

 

A bajnokság előtti héten érkezett meg a Vándor Róbert – Kalocsai Zsolt új hajójuk. Az eddig megrendezett három futam után őket kérdeztük, hogy érzik magukat versenyen.

20110827_F18OB_0379

„Nagyon tetszik az új hajó, mindenképpen jó választás volt. Úgy érezzük, hogy ez a mi adottságunknak, súlyunknak sokkal jobban megfelel, mint az előző. Azt hittük, hogy többen jönnek majd a bajnokságra, de így is élvezetes, hogy összemérhetjük magunkat a többiekkel. Mindig izgalmas kihívás egy teljesen új hajón kitapasztalni a helyes beállításokat. Egyenlőre tanuljuk a beállításokat és várjuk az erősebb szelet, mert úgy még nem tudtunk menni vele, és szeretnénk kipróbálni, hogy abban mire leszünk képesek.„
Holnap tíz órától folytatás, a szervezők remélik, hogy sikerül több futamot is megrendezni.

Fotók: Szántó Áron (f18photos.com)